

23 lutego 2017 z okazji Tłustego Czwartku, w naszym internacie odbył się konkurs kulinarny. W konkursie udział wzięło 6 drużyn, w skład których łącznie weszo 16 osób. Dania kulinarne były naprawdę przerówżne począwszy od babeczek, pączków, bananów w cieście, donutów, a skończywszy na pyszcznym cieście brownie.
Uczestnicy-kucharze, po zakończeniu tworzenia swoich potraw mieli za zadanie zaprezentować je komisji. Komisja oceniała zarówno smak, konsystencję jak i wygląd wytworów. Decyzje były dość trudne do podjęcia, ale skoro mówimy o konkursie, to muszą być wygrani. No to wyniki:
- I miejsce - Piotr Ropiak, Bartosz Plona i Krzysztof Rolka
- II miejsce - Julia Samsel i Jakub Kachnowski
- III miejsce - Natalia Kossakowska, Aleksandra Topa i Natalia Pachulska
Pozostałi uczestnicy konkursu: Adrian Bednarczyk, Klaudia Tokarska, Cezary Chaber, Patrycja Piotrak, Natalia Kępińska, Emilia Fałtynowicz, Ewa Graban oraz Paulina Zaborowska otrzymali wyróżnienia.