TA STRONA WYKORZYSTUJE PLIKI COOKIE
Informacji zapisanych za pomocą plików cookies używamy w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszej strony.
Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na przycik AKCEPTUJ znajdujący się na dole tej informacji.
Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce.
AKCEPTUJ
ul. Polna 2, 12-220 Ruciane-Nida, tel. 87 423-11-28, sekretariat@zsl.org.pl
Świąteczny konkurs kulinarny w internacie
19 GRU 2019

10 grudnia 2019 w internacie odbył się „Świąteczny konkurs kulinarny”. Każda z ośmiu drużyn przygotowała i zaprezentowała potrawę świąteczną lub wigilijną. Na stole zagościły przysmaki zaczerpnięte z domów rodzinnych uczestników: kluski z makiem, barszcz z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, krokiety, sałatka z kurczakiem i ryżem, de volaille, pierniczki, deser pierniczkowy z mascarpone oraz włoska potrawa wigilijna - panzerotti. Wszystkie potrawy okazały się pyszne, dlatego wytypowanie zwycięzców nie było sprawą prostą. Oceniany był smak, estetyka i sposób podania przygotowanych dań.

Oto nasi zwycięzcy:

I miejsce

Deser pierniczkowy - Magda Bladosz i Emilia Fałtynowicz

II miejsce

Krokiety z pieczarkami - Wiktoria Akus, Laura Kruk, Nikola Jabczyńska

III miejsce (dwie drużyny):

Sebastian Lewandowski i Krzysztof Opczyński - sałatka z kurczakiem i ryżem
Olaf Jesiołowski i Jakub Sekciński - barszcz z uszkami i pierniczki

Wyróżnienia  otrzymali:

Oliwia Malinowska Wiktoria Mrówka - kluski z makiem
Tomasz Włoch i Paweł Zorena - de volaille
Natalia Kępińska, Martyna Sztabińska i Dominik Gwiazda - pierogi z kapustą i grzybami
Ewa Artymowicz i Damian Huk - włoska potrawa wigilijna - panzerotti

Nasz internacki konkurs kulinarny był okazją do fajnej zabawy i wymiany doświadczeń podczas wspólnego gotowania oraz popróbowania tradycyjnych przysmaków w atmosferze Świąt Bożego Narodzenia.







Zespół Szkół Leśnych w Rucianem-Nidzie
ul. Polna 2, 12-220 Ruciane-Nida